Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ohlédnutí za sezónou 2018/2019

30.06.2019 | Roman Janeček

Máme za sebou další úspěšnou sezónu, která nám ukázala, že hranice mezi neúspěchem a úspěchem je nesmírně tenká.

Když v srpnu 2018 začínala další fotbalová sezóna, nikdo netušil, jaký to bude tobogán dolů – nahoru. Zkouška, která prověří schopnosti fotbalistů, ale i věrnost a víru našich fanoušků. Jak už víme, všechno dopadlo dobře, ale cesta za úspěchem byla trnitá.

První zápasy náš tým zvládnul a všichni byli plni optimismu s důvěrou, že se podařilo navázat na předchozí sezónu, ve které TJ Halenkovice skončila na zaslouženém čtvrtém místě. Postupem času se ale začaly objevovat nedostatky, které nás v průběhu podzimu srazily až na úplné dno tabulky. Kdo zápasy viděl, musel konstatovat jediné. Náš tým si byl schopen vytvářet gólové přiležitosti, bohužel je neproměňoval. Jedinou světlou výjimkou byl Jiří Sudolský, který si svou gólovou porci odvedl. Bylo to frustrující i proto, že ve většině zápasů jsme měli herně navrch, převahu jsme byli schopni přetavit jen ve 14 bodů a tak jsme do zimní přestávky vstupovali na předposledním místě.

Zimní přípravu vedl nový člen výboru TJ, Michal Huťka, který převzal tým po Pavlu Krátkém. Pavel přerušil svou činnost ze zdravotních důvodů. Pavlovi přejeme zdraví a věříme, že se mezi nás opět vrátí. V zimě mužstvo mohlo nově využívat nejen tělocvičnu ZŠ, ale také nové víceúčelové sportoviště u školy. Na konci zimy proběhlo soustředění, které bylo zaměřeno na kondici a práci s míčem.

Před zahájením jarní části sezóny jsme sehráli dva přípravné zápasy. Oba vítězné a v obou se prosadil Milan Stuchlík, který nemohl podzim absolvovat z důvodu zranění.

Vítěznou náladu z přípravy si naše mužstvo přeneslo i do jarních soutěžních zápasů, ve kterých jakoby zapomnělo na střelecké trápení. Na gólové zápisy z přípraváků navázal Milan Stuchlík, Jirka Sudolský předváděl svůj střelecký standard, gólově se prosazoval i Dan Kocián a několik utkání rozhodli i sváteční střelci. Střelecky se prosadilo celkem 11 hráčů ze všech řad. Je třeba zmínit skvělý výkon obranné řady, její hráči jsou rychlí a spolehliví. Velkým přehledem a bojovností se vyznačovala záloha, která v pravý čas dokázala utkání nasměrovat v náš prospěch. Mužstvo se pomalu adaptovalo na styl, který mu postupně vtiskával Michal Huťka. Ten díky svému aktivnímu koučingu při zápasech vedl tým ke kombinační hře a snažil se eliminovat hru na dlouhé nakopávané míče. V zápasech, které nemohl Michal odkoučovat, mužstvo velmi úspěšně vedl Ondra Gabrhelík, kterému se na příklad podařilo dovést halenkovické k bodové loupeži na hřišti lídra tabulky (v Kašavě).

Samostatnou kapitolou jsou naši golmani. Martin Vykoukal a Tomáš Janošek jsou asi nejvyrovnaněší, kvalitní dvojicí brankářů v soutěži. Kluci působí tak, že jim konkurence prospívá a má pozitivní vliv na zlepšování jejich výkonů. Sympatická je i jejich vzájemná podpora, naši gólmani si fandí a to je přílemné zjištění.

S úspěchy přicházela do týmu i pohoda. Ne, že by si kluci po podzimu nevěřili. Z hrací plochy totiž viděli mnohem lépe, než někteří nevěřící příznivci, že od úspěchu je dělily často jen drobnosti. Mužstvo více komunikuje na hřišti, zápasem žije i lavička, kluci se podporují.

To vše sečteno podtrženo přineslo parádní jarní jízdu, která fotbalový A tým vynesla až na 5. místo tabulky. V rámci jara jsme sehráli mnoho atraktivních zápasů při kterých bylo k vidění spoustu gólů. Kapitán týmu, Jiří Sudolský, byl třetím nejlepším střelcem soutěže (20 gólů - od druhého místa jej dělil jeden gól). 14. místo v tomto srovnání obsadil s 10 góly Milan Stuchlík, který všechny svoje úspěchy nastřádal během jara.

Celou sezónu zakončila oslava 100. výročí založení Sokola a 80. let kopané v Halenkovicích, při které se A mužstvo TJ Halenkovice utkalo s týmem staré gardy Fastavu Zlín. I tento zápas naše mužstvo, v jehož řadách nastoupili i trenéři Michal Huťka a Ondra Gabrhelík a bývalý předseda TJ, Vladimír Wozar, naši zvládli a zvítězili 3:2. Kluci při tomto utkání z blízka viděli, jak hrají fotbalové legendy po letech, a že fotbalové umění se nezapomíná.

Poděkování zaslouží skalní příznivci i občasní diváci našich zápasů. Na halenkovická utkání chodí jedna z nejlepších návštěv v soutěži. Derby zápasy mají návštěvu, o které se může zdát i některým týmům z vyšších soutěží. Nejvěrnější pak nevynechávají ani venkovní zápasy. Je příjemné vědět, že je o náš fotbal zájem. Děkujeme.

Výbor TJ Halenkovice děkuje hráčům a fanouškům za celou sezónu 2018/2019. Do sezóny 2019/2020 bylo mužstvo přihlášeno. Budeme se těšit a uvidíme...

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS