Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Oslavy výročí TJ Halenkovice

13.07.2019 | Roman Janeček

Jak praví kroniky: „Sokol Halenkovice byl založen 9. června 1919 jako pobočka napajedelské Jednoty Sokol." O dvacet let později, v roce 1939, byl založen oddíl kopané. Na letošní rok tak připadla dvě významná jubilea týkající se halenkovického sportu.

Na podzim 2018 se výbor TJ Halenkovice rozhodl, že při této příležitosti uspořádá oslavu, která by byla poděkováním současným i bývalým členům Sokola Halenkovice a jeho nástupnické organizace TJ Halenkovice. Přípravy oslav byly zahájeny už v zimě. Jejich součástí byly i dvě besedy bývalých fotbalistů a pamětníků, díky kterým byl sestaven seznam dosud žijících hráčů a činovníků TJ. Jakýmsi úvodem do jubilejního roku byly články pana Antonína Slaníka zabývající se historií halenkovického Sokola a fotbalu, které byly otištěny v obecním Zpravodaji. Inspirací k jejich vytvoření byla skutečnost znovuobjevení předválečné kroniky Sokola, která byla do dnešní doby dochována zásluhou pana Jindřicha Juřeny st.
Při schůzkách výboru TJ začal pomalu vznikat nástin programu slavnostního dne, jehož termín byl stanoven na 22. červen 2019. Záměrem bylo, aby se akce uskutečnila v areálu fotbalového hřiště TJ Halenkovice. Z tohoto důvodu bylo přistoupeno k rekonstrukci zpevněných ploch před šatnami a částečné rekonstrukci budovy šaten, která probíhala během jara. I přes nepřízeň počasí se podařilo všechny naplánované práce dokončit včas. Na rekonstrukci se podíleli, kromě firmy pana Kaňovského, trenéři mládežnických týmů, členové výboru i hráči fotbalového Áčka, kteří brigádnicky, v rámci finančních možností TJ, "vyšperkovali" fotbalový areál. Dlužno podotkonout, že všechny stavební práce probíhaly za plného provozu hřiště a odehrána byla všechna soutěžní utkání sezóny.
Slavnostní den, 22. červen 2019, byl po poledni zahájen fotbalovými utkáními přípravek, které srovnaly své síly s dětmi ze Žlutavy. Dalším bodem programu byl zápas mladších žáků TJ Halenkovice proti mužstvu Spytihněvi. Hlavní program začal po třetí odpoledne. S jeho začátkem se na hrací plochu, na které se už rozcvičovala mužstva TJ Halenkovice a FC Fastav Zlín "Stará garda", začaly snášet dešťové kapky. Bohužel, počasí zaúřadovalo, a proto museli organizátoři improvizovat. Úvod oficiální části slavnosti obstaral předseda TJ Halenkovice, pan Radek Kedruš, pod deštníkem u udírny. Pan předseda přivítal hosty a předal slovo starostovi obce Halenkovice, panu Jaromíru Blažkovi. Ten ve svém projevu vyzdvihl důležitost sportu pro zdravý rozvoj společnosti a popřál členům TJ do dalších let úspěchy. Po tomto projevu si vzal mikrofon opět předseda TJ a seznámil přítomné s historií organizace a jejími vizemi do budoucna.
Přátelské utkání slavnostním výkopem zahájil nejstraší bývalý fotbalista Halenkovic, pan Josef Strašák. V té době už jela zábava bez ohledu na déšť, který skrápěl Halenkovice a celé okolí. Ve VIP stanu se scházeli pozvaní fotbaloví veteráni, funkcionáři a podporovatelé, aby zavzpomínali na doby minulé. Příjemným překvapením pro organizátory byl zájem o účast - na oslavy se dostavila většina pozvaných. Na starost je měla parta děvčat ze zumby, která pro ně připravila občerstvení, starala se o jejich pitný režim a o to, aby nikdo netrpěl hlady. Kromě obvyklé nabídky hospody na hřišti bylo k mání pečené prase, guláš a speciality z udírny.
Exhibiční zápas se dostal do své poloviny a přišel čas pro ocenění významných členů TJ. Za dobu existence se na chodu organizace podílely stovky lidí, z nichž každý by si podobné ocenění zasloužil. To však v možnostech TJ Halenkovice opravdu není, a tak byla po dlouhých debatách vybrána jedenáctka pánů, které doplnila jedna dáma. Stále pršelo a proto se celý ceremoniál odehrál pod přístřeškem šaten. Pro tři z oceněných si pozornost připravili pánové Pavel Brimus a Dušan Krajčovič z KFS a OFS Zlín, kteří byli také oficiálními hosty oslav. Po ukončení slavnostního ceremoniálu začal druhý poločas zajímavého utkání.
Konečný výsledek zápasu potěšil domácí. Halenkovice zvítězily 3:2. Začalo se vyčasovat. Škoda, že tak pozdě. Prvními oběťmi deštivého počasí byly dětské skákací hrady, které musely být z bezpečnostních důvodů sklizeny.
Pod stanem, na improvizovaném pódiu, se začaly přípravné práce pro vystoupení skupiny Fack!nk Freaks. Kapela začala hrát přesně podle harmonogramu a jakoby nad hřiště přilákala slunko. A nejen to. Do už tak pěkně zaplněného areálu přicházeli další a další hosté - například party od Svatých nebo ze Žlutavy. Ti stávající zůstávali - třeba fotbalistům ze Zlína se domů vůbec nechtělo, což bylo příjemné zjištění. Z pódia se rozléhaly známé hudební pecky a z hospody byla slyšet harmonika. Tam si své místo udělali skalní příznivci našeho fotbalu. Jejich poděkování členům výboru TJ Halenkovice za přípravu oslav a práci pro fotbal vůbec, bylo dojemným okamžikem slavnostního dne. Hřiště se stalo dějištěm zahradní slavnosti, jejímž závěrečným bodem byla zábava s kapelou Kačes, Dyják a spol.
Ve VIP stanu došlo pivo, a tak se jeho osazenstvo, včetně stolů a laviček, přesunulo před pódium, tam bylo piva dost. Stmívalo se a volných míst k sezení nebylo mnoho. Zábava trvala do půl jedné v noci a ukončil ji slejvák jak z konve, který udělal za oslavami 100 let Sokola a 80 let kopané v Halenkovicích tečku.

V rámci oslav byli oceněni tito členové TJ Halenkovice:
Anna Režná
Josef Strašák
Josef Kníchal
Jindřich Kašpar
Vladimír Wozar
Mgr. Vojtěch Tělupil
Vladimír Maňásek
Václav Kašpárek
Antonín Tomaštík
Josef Kocián
Jaroslav Čapka
Stanislav Čapka

Akce byla uspořádána za finanční podpory obce Halenkovice. Děkujeme zaměstnancům obce Halenkovice za pomoc při přípravě areálu a akce. Děkujeme ZŠ Halenkovice, SRPŠ Halenkovice, LMK Halenkovice a SDH Halenkovice za poskytnutí vybavení. Členové SDH Halenkovice zajistili po celou dobu konání akce požární a zdravotní dozor. Děkujeme klukům od elektriky za stovky metrů prodlužek a spolehlivý elektrický systém.
Děkujeme hráčům a trenérům dětských týmů TJ Halenkovice, FC Žlutava a Slovácká Sparta Spytihněv. Děkujeme rozhodčím exhibičního utkání, hráčům FC Fastav Zlín "Stará garda" a hráčům A-mužstva TJ Halenkovice. Stejně tak děkujeme děvčatům ze zumby při TJ Halenkovice za přípravu a organizaci provozu ve VIP stanu, posádce stanoviště "pečené prase", děvčatům ze stánku s pivem a paní fotografce, která zachytila všechny důležité okamžiky slavnosti.
Děkujeme pánům z KFS a OFS Zlín za dárky pro oceněné. Díky všem, kteří se jakkoliv podíleli na přípravě akce nebo svou pomoc ochotně nabízeli - nebylo jich málo.
Největší poděkování ale patří všem bývalým členům TJ Halenkovice a hostům, kteří s námi přišli slavit.

Tak za sto let nashle ;-)

Velkou fotogalerii oslav máte k dispozici ...zde.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS