Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Náročný zápas s Napajedly ozdobili halenkovičtí čtyřmi krásnými góly

30.09.2019 | Roman Janeček

Utkání mezi TJ Halenkovice a FS Napajedla B bylo pro oba týmy velmi důležité. Díky stejnému počtu bodů, ale lepšímu skóre se Halenkovice nacházely na druhé pozici a Napajedla byla třetí.

Hráči i členové vedení týmů věděli, že se tak vlastně hraje o šest bodů. Toto derby se neobešlo bez vyhrocených akcí, šarvátek, faulů a dalších psychicky náročných situací jak pro hráče, tak pro fanoušky. Koučování se z důvodu omluvené absence Michala Huťky ujal Ondra Gabrhelík.

Jak utkání viděla zápasová reportérka, slěčna Markéta Graclová, si můžete přečíst v následujících řádcích:

Přestože hráči byli nastoupeni na hřišti, samotné odpískání začátku zápasu se posunulo o 5 minut kvůli nesrovnalostem v soupisce týmu z Napajedel. Hned po zahájení utkání ovládl situaci na hřišti útok domácích fotbalistů. Již v první minutě přišla neproměněná gólová šance Milana Stuchlíka. O dvě minuty později jsme mohli vidět přihrávku Jirky Sudolského ze středu hřiště na Davida Marholta, který vybojoval míč před bránou hostí a nahrál Danu Kociánovi. Dan po překombinované akci bohužel poslal míč do autu.

Po dvou nezdařených akcích domácích odpověděli hosté sólovým únikem a dostali se tak k první střele na bránu. Golman Halenkovic, Tomáš Janošek, mohl předvést první krásný zákrok. V 9. minutě se, po zákroku Filipa Lišky na hostujícího útočníka, hosté dostali k další gólové příležitosti. Naštěstí pro domácí šance nebyla využita. V 15. minutě domácí obraně opět utekl útočník Napajedel, brankař se snažil zabránit střele a vyběhl z brány. Tím však dosáhl opačného efektu, útočník měl volné pole působnosti a vystřelil prakticky na prázdnou bránu. Domácí mohli děkovat střelecké „formě“ hostujících hráčů, že stav zůstal i nadále nezměněn.

Ve druhé polovině prvního poločasu mohli diváci vidět desetiminutovou tenisovou vložku. Míč létal z jedné poloviny hřiště na druhou. Obecenstvo však z tohoto ozvláštnění zápasu nemělo žádnou radost a z „tribun“ se nesla kritika na hlavy hráčů obou týmů. Následovaly další neproměněné šance domácích, při nichž míč místo do brány mířil do obránců Napajedel.

Tento stav se však změnil ve 27. minutě. Radek Vlachynský přihrál na Jaru Kašpara, který tvrdou střelou poslal míč směr brána. Zde stál připravený golman hostů, ten vyrazil balon přímo na nohu Milana Stuchlíka, který nesobecky přihrál strategicky postavenému Jirkovi Sudolskému a ten už měl snadnou práci - domácí se ujali vedení 1:0. Na změnu skóre reagovali hosté dalšími střeleckými pokusy. Vyzdvihnout můžeme například střelu hostujícího útočníka Miroslava Tomka, který se po zákroku Jary Kašpara dostává k přímému kopu. Ani tato, ani žádná z dalších střel hostů nenašla cíl v halenkovické bráně – všechny skončily v ochranné síti.

Ve 41. minutě přišla akce, která vyhrotila situaci pro zbytek zápasu. Po střetu Davida Marholta s hostujícím Lubomírem Častulíkem, oba hráči skončili na zemi za neustálého požďuchování. Když už to vypadalo, že se hráči uklidnili, na hřiště neoprávněně vběhl hráč z napajedelské střídačky (Pavel Vyoral) a fyzicky napadl Davida Marholta. Rozhodčí tuto situaci vyřešil dvěma žlutými kartami a jednou červenou pro napajedelského náhradníka, který musel do šatny.

Hned na začátku druhého poločasu opět došlo ke změně stavu utkání. V 50. minutě, po odpískání bránění ve hře ze strany domácího hráče, se míč dostal do nebezpečné pozice před bránu Halenkovic. Ani domácí obránce Filip Liška, ani golman Tomáš Janošek nedokázali zabránit míči v cestě do sítě. Napajedelský tým srovnal díky střele Miroslava Tomka na 1:1.

Po této akci atmosféra na hřišti dále houstla. Halenkovičtí hráči byli otřesení z inkasovaného gólu a po vyrovnání skóre skoro přestali hrát. Jedno přerušení hry střídalo druhé a celá hra se přesunula k bráně domácího týmu. Přicházely střely na bránu, tři rohové kopy. Domácí obrana jako zázrakem zůstávala nepřekonána. Halenkovickým docházela energie, fanouškům zase trpělivost se špatnou hrou.

V 59. minutě se však po přihrávce Radka Vlachynského míč dostal před bránu hostů. Zde se nacházel opět skvěle postavený Jirka Sudolský, který balon poslal přímo do brankové sítě. Domácí si mohli alespoň trochu oddychnout díky jednogólovému náskoku (2:1). Napajedelští hráči se snažili vyrovnat a nasadili na to veškeré síly, bohužel někdy i takové, které by se ve fair-play hře neměly objevit. Za jeden takový zákrok na Matěje Hastíka rozhodčí udělil další žlutou kartu, tentokrát střelci prvního gólu hostů Miroslavu Tomkovi (v záznamu o zápase se však tato karta neobjevila, z jakého důvodu? Pouze rozhodčí ví…).

V 68. minutě se fanoušci domácího týmu hlasitě bouřili proti zákroku na Dana Kociána, kterého obránce hostů poslal k zemi přímo ve velkém vápně při gólové příležitosti. Rozhodčí tuto situaci vyhodnotil jako povolené bránění tělem, což ještě více zahustilo atmosféru již tak vypjatého utkání. O čtyři minuty později jsme se dočkali krásné fotbalové akce. Filip Liška vykopl míč na polovinu hřiště. Tam se ho ujal Martin Kníchal, krásně ho zpracoval a přihrál na Dominika Poláška. Ten míč poslal podél brankové čáry, kde už chtěl zakončit Radek Vlachynský. Díky připravenému golmanovi se ale k dorážce nedostal. Balon však okamžitě zamířil na druhou polovinu hřiště k bráně domácích, kde hosté opět zkoušeli střelecké štěstí. Ještě že s mířením měli stejný problém jako většina domácích hráčů.

V 75. minutě se fanoušci opět dočkali změny stavu utkání. Po faulu na Lukáše Jablonického se o přímý kop opět postaral hráč se skvělou kopací technikou – Jara Kašpar bez problému navýšil stav na 3:1 krásnou střelou k levé tyči. Domácí se mohli v tomto zápase radovat ještě jednou a to v 81. minutě. Balon vybojoval Martin Kníchal, který ho poslal podél lajny na Dana Kociána, Dan jej nasměroval k bráně, kde se ho ujal zkušený David Marholt. Než se mu podařilo umístit míč do brány, stihl si o něj ještě s napajedelským obráncem Kubou Blažkem zatančit neobvyklý taneček. Tato nečekaná kulturní vložka umocnila radost domácích hráčů i fanoušků z gólu.

Hostující se po zbytek zápasu ke gólové šanci již nedostali. Na straně domácích se sice ještě objevily další šance ze strany Jary Kašpara a Milana Stuchlíka, stav však již zůstal nezměněn. Domácí hráči i fanoušci se tak radovali z konečného stavu 4:1 a zasloužených a velmi důležitých třech bodů do tabulky.

Do tohoto těžkého utkání poprvé v dresu A týmu Halenkovic na hřiště vyběhl mladý Lukáš Kocián - další podzimní posila našeho mužstva. Lukáš při pobytu na hřišti předvedl solidní výkon a dostal se i ke střele.

I když byl tento zápas plný nevyužitých gólových šancí, z pohledu laika se domácí oproti několika předešlým zápasům zlepšili v poměru střel na bránu a vstřelených gólů. Můžeme všem hráčům pouze popřát, aby jim kopačky i nadále střílely, golmanům rukavice chytaly tak dobře a v nedělním zápase, opět na domácí půdě, tentokrát s týmem z Tečovic, předvedli stejnou gólovou podívanou jako v klání s Napajedly.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS