Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Derby se Žlutavou rozhodl jeden gól

21.10.2019 | Roman Janeček

Komentář - Markéta Graclová
Jak všichni věrní fanoušci jistě dávno ví, každé utkání s týmem ze Žlutavy bývá vyhrocené. Hráči si z něj odnášejí mnoho šrámů, modřin a někdy i zlomenin. Několikrát se těchto utkání účastnila i záchranná služba.

Všichni pokaždé doufají, že tentokrát to bude jiné a zápas se obejde bez zdravotních lapálií. V podzimním utkání mezi těmito odvěkými rivaly se to celkem povedlo. V zápisu o utkání bylo uvedeno pouze jedno nezaviněné zranění – koleno žlutavského hráče.

Utkání sledovala nejlepší návštěva podzimu. Na 300 diváků obsadilo téměř všechna místa k sezení, další spousta fanoušků na svých oblíbených místech postávala. Velké divácké podpoře se těšili i hráči hostující Žlutavy. Před zápasem, během přestávky i po skončení utkání vládla mezi příznivci obou klubů přátelská atmosféra, kterou umocňovalo ideální fotbalové počasí.

Už v prvních minutách se hráči Halenkovic ujali iniciativy a předvedli, jak by měl každý začátek utkání vypadat. Jara Kašpar si zpracoval míč a z hranice velkého vápna vystřelil na bránu. Střela se odrazila od levé tyče přímo na nohu Jirky Sudolského, který míč poslal přímo za záda překvapeného golmana. Ve třetí minutě se tak domácí ujali vedení 1:0.

Ve 12. minutě, po zákroku na žlutavského obránce, se míč dostal k brankové čáře domácích. Golman Tomáš Janošek vyrazil střelu z brány a připravený obránce Martin Kníchal balon odkopl do bezpečné vzdálenosti. I když se hra následující minuty zdržovala převážně na polovině domácích, hostům se nepodařilo srovnat.

Ve 21. minutě se halenkovičtí, stejně jako na začátku utkání, dostali ke krásné gólové příležitosti a to, když se přes středovou čáru probojoval Pavel Juřena. Pavel přihrál na Davida Marholta, který vyslal střelu přímo na golmana hostů. Ten však míč vyrazil před sebe. Následovalo několik dalších akcí, ve kterých figuroval například Dan Kocián. Ani jedna naše šance bohužel neskončila gólem.

V odpovědi na neproměněné akce domácích se hosté ve 26. minutě snažili změnit skóre ve svůj prospěch. Po zákroku Jary Kašpara na hostujícího hráče dostali příležitost při přímém kopu. Nepočítali však, že zastihnou obranu domácích v tak skvělé formě a míč se neposune dál než k připraveným halenkovickým obráncům.

O deset minut později se hráčům ze Žlutav povedlo protlačit před bránu domácích. V okamžiku, kdy se jejich útočník chystal ke střele a Tomáš Janošek pohybem předvídal její směr, aby jí zabránil dostat se po zemi do sítě, se jako zázrakem zjevil před bránou i Matěj Hastík, odkopl míč přímo od nohy žlutavského útočníka do autu. Zabránil tak nebezpečné gólové příležitosti hostů. Tento mladý hráč se jít tvrdě do soubojů opravdu nebojí.

O dvě minuty později, po faulu na Lukáše Jablonického, dostává žlutou kartu hráč s číslem 7, Bedřich Mařák. O poločasu si tak do šaten domácí odnášeli jeden gól a hosté jednu žlutou kartu.

Druhý poločas začal nepříjemně jak pro domácí, tak i hostující hráče. Po zákroku na žlutavského Bedřicha Mařáka nechal rozhodčí běžet hru, přičemž se ale věnoval ležícímu hráči. Hra se však přesunula před bránu domácích a hrozilo, že se hostům podaří srovnat stav zápasu. Tomáš Janošek skvěle vyběhl a ve skluzu dostal míč pod svou kontrolu. Žlutavský hráč ovšem nestihl na tak krátkou vzdálenost zabrzdit a v plné rychlosti naběhl přímo na ležícího brankáře. V té chvíli se všichni na tribunách i na hřišti (včetně rozhodčího, který uznal svou chybu v neodpískání prvního zákroku), modlili, aby se tato situace obešla bez zdravotních komplikací. Oba hráči se naštěstí po chvíli zotavili a hra mohla s úlevou všech přítomných pokračovat dál.

V 52. minutě se domácí opět vyhnuli jasnému gólu. Tomáš Janošek vyběhl ven z brány, pomohl tak nabíhajícímu hráči hostů, který zkusil štěstí střelou do odkryté brány. Radek Vlachynský byl ale připraven a odkopl míč do bezpečné vzdálenosti.

V 70. minutě se začal zápas vyhrocovat. Diváci mohli sledovat představení plné odpískaných i neodpískaných zákroků (jak na Jaru Kašpara a Jaru Hanáčka, tak i na Dana Kociána a Lukáše Jablonického), pádů a diskuzí. Z odpískaných zákroků se vždy vyvinula pěkná akce domácích, ze které však nevzešel žádný gól. Přišla také další žlutá karta, tentokrát kapitánovi hostů Tomáši Turoňovi.

Další šance na úpravu skóre proběhla záhy poté. Dan Kocián vybojoval míč, poslal jej na Davida Marholta, který mu jej zklepl zpět. Dan se snažil probojovat přes dva žlutavské obránce, to se mu však nepovedlo a míče se ujali hosté. Vždy aktivní Jara Kašpar nelenil, ukradl si jej zpět a poslal opět na Dana Kociána, který už neměl problém zakončit. Střela sice skončila v rukavicích golmana, ale akce ukázala, že domácí mají stále dostatek sil a zkušeností na zlepšení skóre.

Od 80. minuty se hráči hostů ještě zarputileji snažili vyrovnat, domácí pro změnu navýšit nebo alespoň ubránit výsledek. Ze všech stran se ozývala podpora obou týmů i zbytečná kritika na hlavu rozhodčího. Ten se rozhodl situaci už déle netolerovat a v 82. minutě udělil žlutou kartu trenérovi žlutavského týmu.

O tři minuty později se domácí David Marholt opět rozhodl ohrozit golmana hostů, avšak po střetu s loktem bránícího hráče končí na zemi a rozhodčí i přes hlasité protesty jak fanoušků, tak i hráčů nechává střet bez odezvy v podobě žluté nebo červené karty.

V poslední minutě nastavení po zákroku na žlutavského hráče byl odpískán přímý kop. Domácí obránci se jako jeden muž rozhodli zlikvidovat i poslední šanci hostů a Filip Liška, stojící ve zdi složené z domácích obránců, odkopl míč na polovinu hřiště. V tom okamžiku rozhodčí odpískal konec zápasu.

Poslední minuty se hra držela před bránou Halenkovic. Hosté se ze všech sil snažili o vyrovnání, domácí zuby nehty bojovali o uchování jednogólového náskoku. To se jim i přes několik komplikací podařilo. V tomto zápasu nebylo vidět mnoho krásných kombinačních akcí. Poděkovat můžeme nepříliš dobré střelecké formě hostů, ale hlavně našemu golmanovi, obráncům a záložníkům, kteří nedovolili, aby se zápas zvrhl v drsný boj končící prohrou.  TJ Halenkovice - FC Žlutava - 1:0.

Za skvělé fotky děkujeme Dušanu Chludovi.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS