Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kanonáda ve druhém poločasu rozhodla utkání s Březovou

04.11.2019 | Roman Janeček

Komentář - Markéta Graclová
Poslední zápas podzimní části sezóny 2019/2020 přinesl mimo dalších tří bodů do tabulky i několik krušných a nečekaných okamžiků. Fanoušci mohli vidět spoustu gólů, zákroků, žlutých karet a sem tam i nějakou tu penaltu.

Utkání nezačalo pro domácí hráče zrovna nejlépe. Již v 8. minutě se při střetu dvou hráčů rozhodčí rozhodl potrestat domácí tým a odpískal přímý kop. Toho se na okraji velkého vápna ujal hráč s číslem 9 Tomáš Ďuriš, který nasměroval střelu přímo pod břevno, do středu domácí brány. I když se brankař Martin Vykoukal snažil, míč se po jeho rukavicích skluzl do brány. Hosté se k překvapení všech přítomných ujali vedení 0:1.

Domácí se ale rozhodli nedat poslednímu týmu tabulky žádnou šanci na výhru. V 10. minutě Jara Kašpar odkopl míč na Radka Vlachynského, který jej bez přípravy poslal do útočné formace na Dominika Poláška. Ten prokličkoval obranou hostů, přihrál Kubovi Poláškovi, který jej krásnou střelou poslal přímo do brány, čímž srovnal skóre na 1:1.

V následujících minutách proběhlo několik dalších akcí domácího týmu, naneštěstí bez zakončení gólem. V 18. minutě trenér domácích hlasitě projevil nesouhlas s rozhodnutím sudího při střetu domácího s hráčem hostů. Arbitr utkání si sjednal pořádek nejen na hřišti, ale i na střídačce - Michal Huťka dostal v této sezóně již druhou žlutou kartu.

Jak okomentovat zbytek prvního poločasu? Zdálo se, že halenkovičtí hráči se ztotožnili s všeobecně známým pravidlem, že lidé se svým chováním přizpůsobují okolí. Zbytek druhého poločasu tedy přizpůsobili hře týmu z Březové a mnohdy se zdálo, že by si obě družstva mohly vyměnit umístění v tabulce. Sami hráči uznali, že první poločas byl – jak jen to napsat slušně... Proto přejděme raději na druhý poločas. ;)

Po poločasové poradě v šatnách se domácí tým naštěstí probudil a ukázal, proč se v tabulce umístil na druhém místě. V 49. minutě se Jara Kašpar rozhodl z rohu poslat míč přes celé vápno, kde si jej po smluveném signálu našel Radek Vlachynský stojící u zadní tyče. Střelu dorazil do brány hrudí a k překvapení hráčů hostů i všech přítomných nečekaně navýšil skóre na 2:1.

V 54. minutě rozhodčí odpískal ve velkém vápně faul na Jirku Sudolského a diváci se mohli těšit z podívané na první penaltu tohoto utkání. Kopu se ujal Dan Kocián a nekompromisně umístil střelu do brankové sítě. Domácí měli už dvougólové vedení (v záznamu rozhodčího o zápase je chybně zapsán jako autor gólu Martin Kníchal).

V 56. minutě byla po střetu s domácím útočníkem udělena žlutá karta hráči hostů. O tři minuty později jsme mohli vidět krásnou kombinaci domácích, která se z obrany dostala až k Dominiku Poláškovi, který šel sám na bránu hostů. Golman chtěl zabránit nejhoršímu a v pokutovém území domácího útočníka podrazil. Přišla na řadu druhá penalta. Ujal se jí opět Dan Kocián a dokázal, že první jeho gól nebyl žádnou náhodou (4:1).

Hosté se ale stále nevzdávali a snažili se ukázat, že s nimi nebude lehké pořízení. Ohrozili bránu domácího týmu - Martin Vykoukal míč vyrazil. Hosté opět doráželi a tentokrát se míč s pomocí Lukáše Jablonického a Martina Kníchala dostal do bezpečné vzdálenosti od brány. Golman hostů Jaroslav Válek se nechal unést atmosférou zápasu a projevil nesouhlas s pískáním rozhodčího. To se mu stalo osudným a v 69. minutě dostal žlutou kartu.

V 74. minutě rozhodčí udělil další žlutou kartu, tentokrát hráči hostů s číslem 8 Jaroslavu Štětkářovi za střet s Karlem Rapantem. O dvě minuty později měli domácí opět šanci změnit skóre a to když se před bránu dostal David Marholt. I když měl spoustu času zpracovat si míč a nasměrovat jej do brány, zřejmě se velmi těšil, až obohatí zraky diváků i svou proměněnou gólovou šancí. Tentokrát by však brána musela být mnohem vyšší, aby střela skončila v brankové síti.

V 81. minutě se domácí opět ujali slova a to když se míč dostal přes celé hřiště až k Lukáši Kociánovi, který nádherně a přesně přihrál před bránu na připraveného Davida Marholta, kterému se tentokrát povedlo zakončit. Jeho střela skončila za zády golmana hostů. Nejen že domácí zvýšili skóre na 5:1 a David Marholt si připsal první gól v tomto utkání, jednalo se také o první asistenci naší mladé posily Lukáše Kociána, který si zaslouží obrovské uznání.

V 83. minutě se před bránu hostů opět dostal Radek Vlachynský a zkoušel si připsat další gól. Brána zůstala po předešlé akci prázdná, protože gólman se ještě nestihl vrátit zpět. Domácí stoper však přestřelil. Tato neproměněná šance mrzela všechny hráče i diváky, Radek to však bral sportovně a vyjádřil se k této nešťastné události slovy: „Do prázdné brány se přece góly nedávají…“

O dvě minuty později se trio Matěj Hastík, Jiří Sudolský a Radek Vlachynský jako jeden muž propracovali i s míčem obranou hostů. Jiří Sudolský přihrál Radku Vlachynskému a ten se opět snaží zakončit. Tentokrát však trefil pravou tyč a míč zamířil do autu.

Těsně před ukončením utkání, v 89. minutě po zákroku hostů na Lukáše Kociána rozhodčí odpískal přímý kop, kterého se ujal David Marholt. Překvapivě zvolil střelu po zemi. Přes zeď z hráčů hostů i zaskočeného gólmana se míč bez zásahu dostal do brány. Zápas byl ukončen za stavu 6:1.

Jak zhodnotit poslední zápas tohoto roku? Mimo výpadek v prvním poločase Halenkovice dokázaly, že jsou právem na stříbrné příčce průběžné tabulky. Šest gólů v utkání je jasnou známkou toho, že naši hráči mají výbornou formu, velké množství energie a ambicí, díky kterým si v podzimní části odnášeli jednu výhru za druhou. Přejeme hráčům, aby přes zimu nasbírali nové zkušenosti, naučili se nové finty a navázali stejně skvělou jarní částí.

Děkujeme všem fanouškům, že chodili a jezdili naše hráče podporovat jak na domácí, tak i venkovní zápasy. Už teď se těšíme na jaro, až se opět uvidíme na trávníku v Halenkovicích.

Autorem fotografií je opět Dušan Chlud, děkujeme.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS