Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Podzimní část sezóny 2019/2020

12.11.2019 | Roman Janeček

Začátku sezóny 2019/2020 předcházelo několik přípravných utkání, která napověděla, že by se týmu z Halenkovic mohlo podařit navázat na úspěšné jaro 2019.

Už od prvních soutěžních zápasů bylo vidět, že si mužstvo dokázalo přes letní přestávku udržet formu a čeká jej úspěšný podzim. K tomu napomáhala dobrá účast hráčů jak ve venkovních, tak i domácích zápasech. Se slušně obsazenou lavičkou se podařilo odehrát letní kola, při kterých se přece jenom muselo se sestavou částečně improvizovat. Důvodem byly omluvené absence z důvodu čerpání dovolených, ale také plnění pracovních povinností hráčů zaměstnaných v třísměnném provozu.

Na postu brankařů se vždy po dvou zápasech střídali Martin Vykoukal a Tomáš Janošek, kteří byli opět oporou mužstva. Podařilo se jim vychytat tři zápasy s čistým kontem a u dalších utkání byli důležitým článkem úspěchu.
Skvěle fungovala obrana, která inkasovala jen 19 gólů, což je čtvrté nejnižší číslo v soutěži. Obranná řada vynikala přehledem a rychlostí.
Záložní a útočné řady pro změnu přinesly našemu týmu 34 gólů, díky čemuž se v tabulce nejlépe střílejích mužstev Halenkovice zařadily na dělené druhé místo.
Tím nejdůležitějším je ale bodový zisk. V konečném účtování podzimu má mužstvo TJ Halenkovice na kontě 29 bodů, což mu po právu vyneslo průběžné druhé místo v tabulce. Nejedná se ale o náhodu. Na špici tabulky se náš tým pohyboval po celý podzim.
Naši bilanci zhoršila pouze dvě prohraná utkání (Pohořelice a Lhota). S Pohořelicemi jsme nesehráli dobré utkání a porážka byla naprosto zasloužená. V zápasu proti Lhotě to bylo jinak. Aktivní přístup a předvedená hra neodpovídala konečnému výsledku. Lhota ale prokázala, že první místo tabulky drží zaslouženě (a to i přes nezvládnutý poslední zápas v Tečovicích).
Další bodové ztráty přinesly zápasy proti Lípě a se Spytihněví. Vyrovnaná utkání s prohranými penaltovými rozstřely se ale lišila. Zatímco u Lípy by se nad výsledkem dalo mávnout rukou, utkání s rivalem ze Spytihněvi mrzí. Zde jsme znovu po roce ztratili vyhraný zápas v posledních vteřinách - škoda.

Zanechejme nepříjemností, nyní je čas na pochvalu, kterou si celý tým jistě zaslouží. A nejen hrou, ale i vystupováním, díky kterému během zápasů z naší strany vznikalo jen minimum nepříjemných situací a incidentů. Naopak proti našemu týmu část soupeřících hráčů vystupovala podrážděně, což ale v konečném důsledku ublížilo jenom jim.
Všem hráčům, kteří se do podzimních zápasů zapojili, je třeba poděkovat. Bylo jich celkem 24. Nejvíce času odehrálii Filip Liška (13 zápasů), Jakub Polášek (13 zápasů), Radek Vlachynský (12 zápasů), Jirka Sudolský (12 zápasů). Nejlepším střelcem týmu se v poločase sezóny stal Dan Kocián s 10 góly, následovaný srdcařem Davidem Marholtem 6 ks, Jarou Kašparem a Jirkou Sudolským, kteří zaznamenali po pěti kouscích. Skórovat se podařilo celkem deseti hráčům, což je také skvělá vizitka. Halenkovice se nespoléhají jen na dva, tři střelce, ale zahrozit umí hráči všech postů, včetně brankářského ;-) Martin Vykoukal 1 gól.

Poděkování patří trenérovi, Michalu Huťkovi, který mužstvo vedl ve většině zápasů. Jeho aktivní koučování přináší výsledky, stejně jako tréningové jednotky, které pro mužstvo připravuje. Škoda jen, že účast hráčů ve přípravě není početnější. Tým by mohl být ještě výš.

Na podzim se do mužstva podařilo zapracovat dva mladé hráče (Matěj Hastík, Lukáš Kocián), kteří, přes svůj nízký věk, příjemně překvapují a jejich progres je znát zápas od zápasu. Toto by do budoucna mohli být fotbalisté, na kterých by halenkovický fotbal mohl stát. Chce to jen vydržet. Vzpomenout musíme i výborně hrajícího Pavla Juřenu, který se k týmu přidal v půlce podzimu.

Ani našemu týmu se nevyhýbala zranění a zdravotní indispozice. Žádná z nich nebyla fatální. Zranění hráči (Dan Kocián, Milan Stuchlík, Dominik Polášek, Jara Hanáček) se opětovně připojili k týmu. Dlouhodobější zranění trápí Tomáše Režného, se kterým se snad uvidíme v jarní části.

Na podzimním úspěchu týmu se podíleli i pánové, kteří v několika utkáních zastoupili Michala Huťku na místě kouče - Michal si musel plnit hráčské povinnosti v Provodově. Zastupujícími trenéry byli Ondra Gabrhelík, Zbyněk Horka a Radek Kedruš. Pomezními rozhodčími za tým byli Zbyněk Horka, Dominik Polášek, Petr Karbowiak, Ríša Vašíček a Ondra Gabrhelík - děkujeme.

Na závěr je třeba poděkovat všem věrným fanynkám a fanouškům, kteří nás doprovázeli na venkovních i domácích utkáních. Díky nim se nikdy nestalo abychom hráli bez početného obecenstva (často mívali přesilovku i na venkovních hřištích). Domácí zápasy byly v tomto směru ještě lepší. Ani v jediném utkání na domácí hřiště nepřišlo méně než sto diváků, obvyklé návštěvy však čítaly kolem 150 příznivců. Rekord padl v derby se Žlutavou - více než 300 diváků - co by za to dali v některých vyšších soutěžích.

Podzim 2019 je za námi. Uvidíme, co nám přinese jaro. Sestupu, tak jako v loňském roce, se bát nemusíme. Naopak by bylo skvělé, kdyby se podařilo navázat na výkony z celého roku 2019.
Děkujeme všem, kteří nám fandí.

Roman Janeček, vedoucí A mužstva TJ Halenkovice.

 
Aktuální články
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi

Pouťový zápas s Pohořelicemi se bude hrát v sobotu 20. dubna.

 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk

V neděli 14. dubna dopoledne se hrálo soutěžní utkání mezi celky TJ Halenkovice a SK Louky B.

 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Příprava fotbalového areálu na jaro 2024
 
Přípravné utkání starších žáků
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 15.10.2023, 15:00
9. kolo
1:3
Sokol Březová - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS