Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ze Zlámance nula bodů

06.09.2022 | Roman Janeček

Utkání dvou naprosto rozdílných poločasů viděla opět početná halenkovická divácká výprava ve třetím kole soutěže, ve kterém náš tým srovnal síly s Doubravami. Hrálo se na hřišti ve Zlámanci.

Do Zlámance přijelo přesně jedenáct hráčů, někteří z nich ještě s nedoléčenými zraněními. Na střídačku, kterou vedl Olda Svozil s ortopedickým límcem na krku, dodatečně usedli pouze dva dorostenci – Ivan Žiga a Vojta Gabrhelík a také jejich trenér, Ondra Gabrhelík, kteří za sebou měli jen před několika desítkami minut ukončený, vítězný zápas v Kostelci (2:1) – dorostům děkujeme a gratulujeme...

Podklady pro tuto reportáž pro Vás připravila Petra Špetlová – díky.

Už v 1. min. musel vytasit svůj první zákrok Tomáš Janošek. Ve 2. min. náš golman čelil ataku útočícího hráče, srážku naštěstí rozchodil. První střelu Halenkovic předvedl ve 4. min. Ondra Kadlčák, letěla nad branku. V 8. min. se Ondra stal obětí zákroku hráče Doubrav. Po úderu do hlavy trvalo asi tři minuty, než se mu podařilo dojít na střídačku, kde musel strávit následujících deset minut. Doubravy ovládaly hru, hrozily z nebezpečných křídelních náběhů, bylo jich plné hřiště. Domácí hráči se hecovali, komunikovali mezi sebou, někdy i trochu ostřeji, k utkání přistupovali bojovně. Náš tým v rámci svých možností udržoval stav na bezbrankové remíze. Ve 25. min. to opět z dálky zkusil Ondra Kadlčák, bez úspěchu. Na naší straně bylo vidět dost individuálních chyb, po kterých jsme ztráceli míče a přicházeli o drahocenné síly. Do seznamu střeleckých pokusů s nadpisem „neúspěšný“ si připsal další čárku Ondra Kadlčák a Kuba Polášek. Stejně se svou šancí naložili ve 36. min. i doubravští. Byla to předzvěst jejich předpřestávkového tlaku. Ve 40. min. jim radost skvělým obranným zákrokem ještě zkazil Filip Liška. Bohužel, 42. min. přinesla hezkou fotbalovou akci, při které si domácí hráč navedl míč na osu hřiště, vystřelil k tyči a změnil skóre na 1:0. Gól do šatny, to bývá zlé. Konec poločasu se dohrával v režii Doubrav.

Ve druhém poločasu se hosté rozfungovali ke zlepšenému výkonu. Akce z 50. min. přinesla roh v náš prospěch, nedokázali jsme ho však využít. V 51. min. střílí Filip Liška. Brankář bez problému chytil. V 55. min. odpovídá soupeř, ale střílí mimo naši bránu. Náš tlak pokračuje střelou Dominika Poláška v 58. min. - bez úspěchu. V 65. min. Doubravy zahrávaly rohový kop, který se naší obraně podařilo dostat jen na hranici velkého vápna. Následující střela byla výstavní a vymetla pavučiny v šibenici halenkovické brány (2:0). V 70. min. přišla jako na zavolanou střelecká paráda Radka Vlachynského. Ten, dobrých deset metrů od velkého vápna, napřáhl a trefil parádně (2:1). Halenkovice podřadily, přidaly plyn a roztočily to na vyšší obrátky. V 79. min. nahrál Ivan Žiga přesně Kubovi Poláškovi, který nezaváhal a nízko letící pumelicí srovnal na 2:2. Situace na hřišti začala jiskřit. Byly uděleny nějaké žluté karty, ale v tempu se hrálo dál. V 85. min. zahrávali halenkovičtí roh, přesný míč se snesl na hlavu skvěle postaveného Jirky Sudolského, který však z hranice malého vápna přehlavičkoval bránu, to byla velká škoda. O minutu později dostali příležitost zahrávat dva rohy domácí. První jim nevyšel, zato druhý se ujal… Po rohovém kopu odražený míč se dostal za velké vápno, odkud domácí vystřelili. Dráha střely si našla ruku jednoho z doubravských hráčů, od které změnila směr a zapadla do naší brány (3:2). Rozhodčí gól uznal s odůvodněním, že se jednalo o ruku nastřelenou. Poslední minuty už byly jen nepříliš pohlednou dohrávkou utkání, ve které se víc diskutovalo, než hrál fotbal.

Každopádně, všem halenkovickým hráčům, kteří do zápasu nastoupili, je třeba poděkovat. Ani v tomto počtu nedali svou kůži lacino. FC Doubravy x TJ Halenkovice 3:2.

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS