Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Aprílový fotbalový víkend

03.04.2023 | Roman Janeček

Jak na tom jsou naše mužstva, hřiště a také hospůdka, měl prověřit první dubnový víkend. Ono už taky bylo na čase, start jara tu máme za několik dní.

Přípravné zápasy, soustředění, tréninkové jednotky, ale také hromada práce při přípravě areálu a hlavně hospody, to všechno předcházelo sobotě 1. dubna, na kterou byly naplánovány přáteláky žákovského týmu a 1. mužstva. Velký den to byl také pro novou hospodskou, paní Lucii Kocourkovou. Ta v premiéře ukázala světu svou hospůdku, které, společně se svými přáteli a příbuznými, věnovala několik týdnů usilovné práce.

Už v pátek před tréninkem se na hřišti sešlo pět fotbalistů áčka, kteří vyměřili a nalajnovali hrací plochu. V tu dobu zde probíhal trénink žáků. Od 18 hodin na travnatý povrch letos poprvé vyběhli trénovat i naši muži - po měsíci na umělce to byla velká změna. Ostatně, byl nejvyšší čas - vždyť první utkání roku 2023, třebaže jen přípravné, mělo začít za míň než 24 hodin.

Sobota 1. apríla nezklamala a přinesla to, co toto datum odpradávna symbolizuje. Proměnlivé počasí, plné přeháněk, důkladně smáčelo povrch hřiště. Ten ale zůstával stále „hratelný“. O tom se přesvědčili nejdříve naši žáci, kteří srdnatě bojovali proti týmu Tečovic. Vůbec nevadilo, že halenkovičtí kluci výrazně zkušenějšímu soupeři podlehli 2:5.

Mezi tím už se pomalu roztáčela kola provozu Hospůdky na hřišti. Pro návštěvníky zde bylo připraveno vše, co k fotbalu patří, a to včetně udírny. Nová paní hospodská neponechala nic náhodě, odměnou za to byla terasa zaplněná spokojenými hosty.

V 16 hodin na řadu přišel „velký fotbal“. Tým TJ Halenkovice si to v přátelském utkání rozdal s Mysločovicemi. Rozhodčím zápasu byl pan Adam Šimon, který pískává také naši soutěž. Utkání bylo velmi zajímavé a plné gólů. Hráčům Halenkovic, kterých bylo 14, přišli pomoci ještě mladí hráči Ríša Vašíček a Vítek Janošek. V dresu halenkovického A týmu se poprvé představily i zimní posily - Pavel Drábek a Radek Šimko. Naši hráči v celém utkání drželi převahu a vytvořili si spoustu gólových příležitostí. Problémy fotbalistům obou celků dělal zejména terén, který se během odpoledních přeháněk stále zhoršoval. Své o tom vědí hlavně brankaři, ti si ve svých brankovištích museli připadat jako v aréně pro bahenní zápasy. Zajímavé klání skončilo vítězstvím domácích 7:3, k velké radosti přítomných diváků, kterých se kolem hřiště a na terase hospody dala napočítat asi stovka. Na to jaké bylo počasí, se jednalo o velmi slušnou účast.
Při pozápasovém rozboru už se do budovy šaten opíraly sluneční paprsky, které hosty Hospůdky na hřišti prohřívaly až do soumraku.

Sobota 1. dubna byla minulostí. Fotbalový víkend ale pokračoval i nedělí 2. dubna. Tentokrát už se slunko neobtěžovalo ukázat vůbec. Přeháňky, ke kterým se přidal vítr a strašlivá kosa – to byly kulisy pro poslední přípravné utkání spojeného týmu dorostu Halenkovic a Spytihněvi. Do Halenkovic jej přijel vyzkoušet dorost Jalubí.

První poločas hráli naši mladí pánové po větru a dokázali si vytvořit převahu, bohužel se to neprojevilo na průběžném skóre utkání (0:0). Ve druhé půli už góly padly. Obě mužstva se radovala jednou. Za Halenkovice skóroval Jakub Barák. Výsledné skóre jarní generálky našeho dorostu tak bylo 1:1. Po skončení zápasu kluci dostali pizzu, limonádu a teplý džus s ovocem od paní hospodské - v tomto počasí asi nejlepší odměna...

Víkend skončil, pračky v šatnách jedou na plné obrátky možná ještě teď. Hřiště si po náročném programu může na chvilinku vydechnout. Asi bude třeba jej co nejdříve pošolíchat. Vždyť první domácí mistrák se na něm hraje už v úterý 4. dubna. Od 17 hodin zde naši žáci hostí Jaroslavice.

Fotbalové jaro 2023 začíná!

Fotky: Dominik Polášek, Lucie Kocourková, Ondřej Gabrhelík

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS