Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dva góly do šatny rozhodly o remíze v Lukově

17.05.2023 | Roman Janeček

Na zápas 18. kola se mužstvo TJ Halenkovice vypravilo do Lukova. Oproti původnímu nedělnímu termínu bylo utkání domácím klubem přesunuto na sobotu 13. května 2023.

Už před zápasem bylo jasné, že halenkovičtí budou muset improvizovat. Zdravotní omluvenky přidaly na už tak dlouhý seznam našich marodů další tři důležitá jména (Tomáš Janošek, Radek Vlachynský a Dominik Polášek). Na pomoc týmu Halenkovic proto přišel dorostenec Vojta Gabrhelík a jeho tatínek, trenér dorostu TJH, Ondra Gabrhelík. Do branky se postavil Martin Vykoukal.

Bylo pod mrakem a tráva lukovského hřiště v dobré kondici. Halenkovický tým doprovázeli jeho skalní příznivci. Tribuny přiléhající ke hřišti příliš zaplněny nebyly, oficiální zápis přesto uvádí 93 diváků.

Po úvodním oťukávání si mírnou převahu vytvořili hosté. Z ní pak vyplývaly gólové příležitosti, kterých si během první půle halenkovičtí vypracovali několik. Ani jednu z vyložených šancí však nedokázali proměnit. Domácí mužstvo spoléhalo na mladé hráče, kteří svou rychlostí dělali zadním řadám soupeře potíže. A právě tak bylo otevřeno skóre zápasu. Ve 41. min. se prosadil osmnáctiletý, rychlý hráč, Martin Halaška, který otevřel skóre zápasu (1:0), branka do šatny halenkovické nepotěšila.

Po přestávce se hra vrátila k obrazu z první půle až na jednu změnu. Halenkovicím se začalo dařit střelecky. Srovnání stavu v 53. min. zařídil Oldřich Svozil, kterého trenér Michal Huťka během přestávky přesunul do útoku. Olda se během své individuální akce dostal tváří v tvář golmanovi, kterého prostřelil. Hned po pěti minutách otáčí skóre ve prospěch hostí Jirka Sudolský. Po standardní situaci se stoper domácích pokusil vyvézt míč z vlastního vápna, to se mu ale nepovedlo, protože mu jej Jirka odebral, následně si poradil i s brankařem a zakončil do prázdné brány. O minutu později, konkrétně v 59. min., bylo skóre halenkovického týmu navýšeno už na 1:3. Po další ze standardních situací balon hlavou prodlužoval Jirka Sudolský, po několika tečích se míč odrazil před Romana Gabrhelíka, který stál mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem. Úklid míče do sítě už nebyl pro Romana problém.
Tato šestiminutovka však domácí nesložila. Dál bojovali a trpělivě čekali na svou příležitost. A ta přišla v 66. min. Další z mladíků v lukovském dresu překonal chřadnoucí obranu hostí a snížil na 2:3. Hra hostí se dále dostávala do útlumu. V 86. min. diváci opět viděli rychlý průnik naší obranou a bezmocný Martin Vykoukal mohl jen sledovat cestu míče do své branky. Gólová akce byla hodně podobná té, kterou nás porazila Březová. Touto druhou brankou do šatny domácí srovnali na 3:3.

Další góly už nepadly. Po konci zápasu byli spokojenějším týmem domácí, ti věděli, že vybojovali bod. S ohledem na okolnosti, které náš tým provázely nejen před tímto utkáním, ale po celé jaro, musíme bod z venkovního hřiště brát.

Foto Milan Stuchlík, Dominik Polášek

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS