Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

S Tečovicemi za tři body, ale těsně

24.05.2023 | Roman Janeček

Na zápas 19. kola do Halenkovic přijel tým Tečovic B, který prožívá hodně podobnou sezónu jako domácí mužstvo.

Zápas, ve kterém nebylo favorita, se odehrál před zhruba sto dvaceti diváky a v počasí, které se v průběhu hrací doby výrazně změnilo. Slunečné, takřka letní počasí, vydrželo jen po prvních třicet minut utkání. Do poločasu se zatáhlo a na hřiště se spustil déšť. Ten sice nebyl nijak silný, ale většinu diváků zahnal pod deštníky, přístřešky nebo pergolu u hospody.

Obvyklé personální problémy domácích tentokrát zažehnal Jara Kašpar. Po vyléčení zranění ruky se do sestavy vrátil Radek Šimko, ke střídání byl připraven Roman Gabrhelík a dorostenec Vojta Gabrhelík. Do brány se postavil Martin Vykoukal. Až v průběhu prvního poločasu se k mužstvu přidal Martin Svoboda. Soupiska tak byla nakonec vcelku početná. Bylo to dobře, protože v průběhu druhé půle došlo ke svalovému zranění u Pavla Juřeny a domácí trenér Michal Huťka tak musel sestavu aktivním střídáním přeskupovat.

K první zajímavé akci se dostali hosté, kteří v 1. min. zahrávali přímý kop – zamířili nad bránu domácích. První zaznamenáníhodnou akci halenkovických předvedl v 7. min. Pavel Drábek – jeho střela skončila v rukavicích golmana. Podobně vypadala i střela tečovických ze 12. min., se kterou si hravě poradil Martin Vykoukal. Ve 14. min. rozjel hezkou individuální akci Roman Šubík, který svou přihrávkou hledal dobře postaveného Lukáše Kociána, míč si k němu ale cestu nenašel. V 16. min. rozehrával přímák Jirka Sudolský, žel bohu, netrefil branku. Stejně dopadl ve 24. min. při exekuci přímého kopu Radek Vlachynský - míč přelétl břevno. Ve 29. min. si Radek vyzkoušel souboj tělo na tělo s útočníkem hostí, kterému se nakonec podařilo nebezpečně vystřelit - parádní zákrok předvedl halenkovický brankař. Další z řady přímáků, které resultovaly z tvrdé hry obou týmů, zahrávali opět hosté ve 36. min., naštěstí bez gólového efektu. V této fázi hry byly Tečovice nebezpečnějším mužstvem. Jejich hráči si dokázali vytvářet příležitosti, které naštěstí končily na naší obraně a golmanovi, častěji však nepřesnou střelbou. Až před přestávkou se opět ke slovu dostali domácí. Ve 43. min. vyslal tvrdou střelu Tomáš Režný, její trajektorie se protnula s tělem bránícího hráče, od kterého se odrazila na roh. Zajímavý průběh pak měla 45. min., ve které si to na Martina Vykoukala namířil jeden z hráčů hostí. Náš golman situaci zvládl. O pár desítek vteřin už byl míč na druhé straně hřiště, v moci Romana Šubíka, kterého pro změnu vychytal brankař Tečovic.

Úvod druhé půle opět patřil Tečovicím. Ve 48. a 53. min. stříleli hosté naštěstí mimo. V 54. min. zahrávali halenkovičtí rohový kop. Ideálně zahraný míč si našel nikým nehlídaného Jirku Sudolského v prostoru mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem. Tady si Jirka obvykle umí poradit, a taky si poradil. Halenkovice rázem vedly 1:0. 60. minuta přinesla vzrůšo před šatnami. Zde se po faulu do drobné potyčky s několika hráči soupeře dostal Jara Kašpar, vše se obešlo bez následků karetních či zdravotních. Jara Kašpar hrál se zaujetím a přehledem. Vyzkoušel si i přímý kop, který měl jeho klasické parametry. Golman musel míč vyboxovat.

Blížila se poslední desetiminutovka a mnohým divákům a určitě i hráčům, se vybavily koncovky zápasů s Pohořelicemi a Lukovem. Ztráta tři bodů hrozila i tentokrát. Tečovičtí se po chybách v naší rozehrávce nebo naší špatné kombinaci dostávali k brejkům, které řešil Radek Vlachynský, Jirka Sudolský, Lukáš Jablonický a Martin Svoboda. Dobré zákroky si připisoval i Martin Vykoukal. Dvě poslední šance si ještě dokázali vytvořit i domácí. Jednu z nich zakončoval Roman Šubík střelou nad bránu. Ve druhé pak Roman nádherně uvolnil dorostence, Vojtu Gabrhelíka, do samostatného úniku. Vojta v koncovce jen těsně netrefil bránu.

Halenkovičtí tentokrát dokázali jednogólový náskok udržet a se štěstím zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem.
TJ Halenkovice x Sokol Tečovice B 1:0.

Foto Dušan Chlud

 
Aktuální články
Derby s Pohořelicemi přineslo překvapivý výsledek

Pouťové utkání, které se v posledních letech hrává mezi týmy Halenkovic a Pohořelic, přilákalo do fotbalového areálu na Záhumení...

 
Pouťový zápas přípravky

Oficiální soutěž přípravek nesestavuje svou tabulku, to ale vůbec neznamená, že její zápasy nemají náboj.

 
Změna termínu dorosteneckého zápasu

Utkání dorostu se spojeným mužstvem Vlachovice/Slavičín B bylo přeloženo na nový termín.

 
Pouťový zápas s Pohořelicemi
 
Tři góly + čisté konto = tři body z Louk
 
Zápas v Loukách bude důležitý
 
Dva rozdílné poločasy v prvním utkání jara
 
Jarní část sezóny 2023/24 otevře derby
 
Fotbalové jaro 2024 začíná
 
Kvalitní soupeři prověřili naše starší žáky
 
Utkání
TJ Halenkovice | neděle 22.10.2023, 14:30
10. kolo
9:0
TJ Halenkovice - SK Jaroslavice
 
TJ Halenkovice | neděle 29.10.2023, 14:00
11. kolo
5:3
Sokol Tečovice - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 07.04.2024, 15:30
12. kolo
0:2
TJ Halenkovice - Fatra Napajedla
 
TJ Halenkovice | neděle 14.04.2024, 10:00
13. kolo
0:3
SK Louky - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | sobota 20.04.2024, 16:00
14. kolo
5:1
TJ Halenkovice - TJ Pohořelice
 
TJ Halenkovice | neděle 28.04.2024, 16:00
15. kolo
VS.
FC Doubravy - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 05.05.2024, 16:30
16. kolo
VS.
TJ Halenkovice - Spytihněv
 
TJ Halenkovice | neděle 12.05.2024, 16:30
17. kolo
VS.
SK Lukov - TJ Halenkovice
 
TJ Halenkovice | neděle 19.05.2024, 17:00
18. kolo
VS.
TJ Halenkovice - TJ Sokol Trnava
 
 
© eSports s.r.o. & TJ Halenkovice - kontakt: radek.kedrus@kvasar.cz RSS